MyRatsukko-sovelluksen käyttö

MyRatsukko-sovelluksen käyttö

Tunnuksen luominen sovellukseen

Kun olet ladannut sovelluksen puhelimeesi, luo ensimmäisenä itsellesi tunnus

 • Sovelluksen etusivulla, valitse REKISTERÖIDY
 • Syötä sähköpostiosoite, josta tulee käyttäjätunnuksesi, sekä salasana
 • Käy vahvistamassa käyttäjätunnus antamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetyn vahvistuslinkin kautta. HUOM! Vahvistuslinkki on voimassa 7 vrk, tee siis vahvistus ennen linkin vanhenemista
 • Kun olet vahvistanut käyttäjätunnuksesi, kirjaudu sisään sovellukseen

Kirjauduttuasi sisään sovellukseen, tee seuraavat asiat

 • Ota Ilmoitukset käyttöön: kun sovellus kysyy, otetaanko ilmoitukset käyttöön, valitse kyllä. Saat otettua ilmoitukset myös myöhemmin käyttöön Asetukset-sivulta, Ilmoitukset välilehden kautta: valitse Ota Käyttöön ja paina sen jälkeen Sulje.
  Asetukset-sivun löydät näytön alareunan viimeisen kuvakkeen (Oma profiilisi) kautta. Klikkaa kuvaketta, saat näkyviin valikon, jossa on ASETUKSET-painike
 • Liity talliin: sovelluksen etusivulla alhaalla on Hae Tallia-hakukenttä. Kirjoita siihen kotitallisi nimi ja paina puhelimen näppäimistöstä sen jälkeen Etsi. Kun saat hakutuloksiin oikean tallin näkyviin, paina LIITY TALLIIN. Kun olet liittynyt talliin ja päivittänyt omat tietosi, näkee talli sinut ratsastajanaan.
 • Tallin Omilla sivuilla, scrollaa sivu alaspäin niin pitkälle, että näet kohdan Talli voi varata tunteja puolestani. Salli tämä.
 • Päivitä omat tietosi: pääset omiin tietoihisi Asetusten kautta, valitse Oma profiili. Anna kaikki kysytyt tiedot ja tallenna tiedot sen jälkeen näytön yläreunassa oikealla olevan kuvakkeen kautta
 • Luo tarvittaessa alitunnukset oman käyttäjätunnuksen alle: HUOM! Päätunnuksen haltijan tulee olla vähintään 15-vuotias, muuten et voi luoda alitunnusta päätunnuksen alle.
  sivulla Asetukset on välilehti Hallitse ratsastajia. Klikkaa sivu auki ja valitse LISÄÄ UUSI KÄYTTÄJÄ.
  Anna käyttäjän sähköpostiosoite ja salasana. Käy vahvistamassa alikäyttäjän tunnus sille antamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetyn vahvistuslinkin kautta, samalla tavalla kuin vahvistit oman tunnuksesi.
  Kirjaudu alitunnuksella vahvistuksen jälkeen sovellukseen, liity alitunnuksella talliin, päivitä alitunnuksen tiedot ja ota ilmoitukset käyttöön.
 • Salli alitunnukselle myös tuntien varausoikeudet sekä ratsastuskorttien käyttöoikeudet, jotta voit varata tunteja ja ostaa käyttäjälle ratsastuskortteja.
  Kun olet tehnyt nämä asiat, voit päätunnuksella hallita sekä omiasi että alitunnuksen tunteja.HUOM! Voit varata oman sovellustilisi kautta alitunnukselle tunteja, mutta tuntivaraukset näet ja niitä voit perua alitunnuksen tilin kautta. Jos haluat siis nähdä alitunnuksen varaukset, perua varauksia ja nähdä tallin jakaman hevosen alitunnuksen ratsastustunnille, pitää sinun kirjautua alitunnuksen omalle sovellustilille.
  Selainversiossa kirjautuessasi osoitteessa ratsukko.fi voit hallinnoida, perua ja varata, kaikkien alitunnusten tunteja päätunnuksella kirjautuneena.

Tuntien varaaminen

Kun olet liittynyt kotitalliisi, pääset varaamaan tunteja alla olevilla ohjeilla.
Jos olet kausiratsastaja tai ratsastat tuntejasi sarjakortilla, valitse ensin itsellesi oikeanlainen ratsastuskortti tallillesi:

 • Mene oman tallisi sivulle näytön alareunan Tallini-kuvakkeen kautta.
 • Scrollaa tallin sivulla näyttöä alaspäin niin pitkälle, että näet valikon, jossa on kohta OSTA KORTTEJA
 • Klikkaa Osta kortteja ja valitse ratsastaja, jolle ostat kortin: jos sinulla on oman tunnuksesi alla alitunnuksia, saat kaikki ratsastajat näkyviin klikkaamalla näytöllä näkyvää ratsastajan nimeä.
 • Kun olet valinnut ratsastajan, valitse sen jälkeen oikeanainen ratsastuskortti: klikkaa korttia, sen jälkeen Valitse maksutapa. Maksutapihin tulee näkyviin ne maksutavat, jotka tallilla on käytössään.

  Kun sinulla on oikeanlainen ratsastuskortti ostettuna, varaa tunnit ja käytä ostamaasi ratsastuskorttia varausten maksutapana:
 • Klikkaa näytön alareunasta kuvaketta Tallini: kun saat esille tallisi, valitse Tallin omat sivut
 • Scrollaa näyttöä alaspäin ja valitse KAIKKI TUNNIT: saat näkyviin tallin tulevat tunnit. Kun haluat rajata tuntinäkymää, valitse Filtterit-kuvake näytön oikeasta yläreunasta. Voit rajata tuntinäkymää päivämäärien, viikonpäivien ja muiden annettujen ehtojen perusteella. Kun olet tehnyt haluamasi rajauksen, paina TALLENNA.
  Palaat Tunnit-näkymään ja näet rajaamasi tunnit. Saat tuntien rajauksen pois palaamalla Filtteriin ja rastittamalla kaikki rajausehdot pois ja Tallentamalla asetukset.
 • Varaa tunti tai tunteja: kun olet tuntinäkymässä, mene sen tunnin kohdalle, jonka haluat varata. Paina tunnin kohdalla, oikealla puolella olevaa nuolta ja sen jälkeen VARAA TUNTI.
  Jos tunnuksesi alla on myös alitunnuksia, valitse se ratsastaja, kenelle tunti varataan. Saat näkyviin kaikki tunnuksesi alla olevat ratsastajat painamalla ratsastajan nimeä, joka näkyy näytöllä.
  Jos varaat enemmän kuin yhden tunnin ko. tuntia, paina + merkistä haluamasi määrä tunteja.
  Voit myös kirjoittaa lisätiedon varaukselle tuntien määrän alla näkyvään kenttään.
 • Kun ratsastajalle, jolle olet nyt varaamassa tunteja, on ostettu ratsastuskortti, tulee se näkyviin, kun olet vahvistamassa varausta.
  Käytä korttia ja valitse MAKSA SARJAKORTILLA.
  HUOM! Jos olet varaamassa suuremman määrän tunteja, kuin ostetulla kortilla niitä on, ei kortti tule näkyviin.
  Jos olet jo varannut korttisi tai korttiesi tuntimäärän verran tunteja, ei myöskään silloin kortti tule näkyviin uusia tunteja varatessasi.

Tuntivarausten peruminen

Huomioithan, että sovelluksessa näet ja voit perua varauksia ollessasi kirjautuneena ratsastajan omalle sovellustilille! Et siis voi perua tai näe alitunnuksen varauksia päätunnuksella kirjautuneena sovellukseen.
Selainversiossa, osoitteessa ratsukko.fi voit hallinnoida ja näet myös alitunnusten varaukset ollessasi kirjautuneena päätunnuksella sisään Ratsukkoon.
Sovelluksssa näet varatut tunnit, kun klikkaat sovelluksessa näytön alareunan kuvaketta Tuntini. Saat peruttua tuntivarauksen näin:

 • Mene tunneissa sen tunnin kohdalle, jonka haluat perua
 • Paina tunnin kohdalla, oikealla puolella olevaa pientä nuolta ja sen jälkeen Peru tunti.
 • Huomioithan, että voit tehdä tuntiperuutuksen tallin peruutussääntöjen puitteissa: mikäli tunnin peruutus ei onnistu, olet perumassa tuntia myöhemmin kuin tallin ehto on. Tällaisessa tapauksessa, ole yhteydessä talliin ja ilmoita että haluat perua tunnin.
  Jos et peru tuntia, veloitetaan se tallin sääntöjen mukaisesti ratsastuskortiltasi etkä voi varata rästituntia sen tilalle.

Kaikissa Ratsukon käyttöön liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse myynti@ratsukko.com tai puhelimitse 0400 645 805.