Usein kysytyt kysymykset

Haluan tallilleni Ratsukko-varauskalenterin, mitä se maksaa?

Ratsukko-varauskalenterista on eri vaihtoehtoja. Asiakkaidemme eniten käyttämä vaihtoehto on varauskalenteri, jossa näkyy kaikkien päivien eri tuntivaihtoehdot ja tallin puolelta tunteja voidaan lisätä tai poistaa sekä muokata tallin tarpeiden mukaan. Katso, mitä muita ominaisuuksia Ratsukko-varauskalenterissa on tästä.

Ratsukko-varauskalenterin hinta on 1490,00 € (alv 0%) ja se maksetaan vain kerran. Hinta sisältää ensimmäisen vuoden tuki- ja ylläpitopalvelut, varmuuskopioinnit, kaikki uudet päivitykset varauskalenteriin, SSL/TSL-sertifikaatin osoitteelle (suojattu https-yhteys) sekä tarvittaessa verkkotunnuksen muodossa tallinimi.ratsukko.com jos talli ei käytä omaa verkkotunnusta esim. kalenteri.tallinimi.fi.

Toisesta vuodesta eteenpäin talli maksaa vain tuki- ja ylläpitopalvelusta 360 € vuosi. Jos käytössä on kauttamme varattu verkkotunnus (esim. tallinnimi.fi) tulee sen uusimisesta palveluntarjoajan perimä maksu. Emme ota verkkotunnuksen uusimisesta palvelumaksua.

Ratsukko-varauskalenteri webshopilla mahdollistaa varattavien tuntien ja kurssien maksamisen jo varauksen yhteydessä. Tämän Ratsukko-tuotevaihtoehdon hinta on 1990€ (alv. 0%). Hinta sisältää ensimmäisen vuoden tuki- ja ylläpitopalvelut, varmuuskopioinnit, kaikki uudet päivitykset varauskalenteriin, SSL/TSL-sertifikaatin osoitteelle (suojattu https-yhteys) sekä tarvittaessa verkkotunnuksen muodossa tallinimi.ratsukko.com jos talli ei käytä omaa verkkotunnusta esim. kalenteri.tallinimi.fi.

Toisesta vuodesta eteenpäin talli maksaa vain tuki- ja ylläpitopalvelusta 480 € vuosi. Jos käytössä on kauttamme varattu verkkotunnus (esim. tallinnimi.fi) tulee sen uusimisesta palveluntarjoajan perimä maksu. Emme ota verkkotunnuksen uusimisesta palvelumaksua.

Veloitetaanko Ratsukon käytöstä? Mitä asiakas ja talli maksavat tuntien varaamisesta?

Kun tallilla on käytössä Ratsukko-varauskalenteri ilman webshopia, maksuominaisuutta, maksaa asiakas varaamansa tunnit normaaliin tapaan niinkuin ennenkin suoraan tallille. Ratsukko-varauskelenterin käyttö on näin veloituksetonta. Tuntivarauksista ei tule maksua asiakkaalle tai tallille ja talli voi edelleen käyttää samaa laskutus- ja veloitustapaa kuin ennenkin.

Kun Ratsukkoon liitetään maksupalvelu eli asiakas maksaa varaamansa tunnit jo varatessaan niitä, on veloitus käytetyn palveluntarjoajan hinnaston mukainen, yleensä n.1-2% tunnin hinnasta. Eli jos yhden ratsastustunnin hinta on esimerkiksi 35€, lisätään siihen palveluntarjoajan veloittama 1-2% lisä tunnin hinnan arvosta.

Ratsukon puolelta emme tee lisäveloitusta tässä tapauksessa varauksesta, vain kolmas osapuoli, maksupalvelun tarjoaja, tekee veloituksen.

Jos asiakas ei maksa tunteja niitä varatessaan, miten tallin puolelta tiedetään montako tuntia on vielä käytettävissä? Joudutaanko silti käyttämään paperisia tuntikortteja tai muuta manuaalista kirjanpitoa tuntivarausten ajantasalla pitämiseen?

Kun asiakas varaa esimerkiksi 20 tuntia itselleen Ratsukko-varauskalenterin kautta, laitetaan tämä tuntimäärä lukuna 20 asiakkaan tietoihin tallin puolelta. Vain talliyrittäjä tai muu tallin henkilö pääsee merkitsemään ostetut tunnit asiakkaan tietoihin, asiakas ei voi tehdä sitä itse. Tämä siksi, että maksettujen tuntien määrä pysyy tallin hallinnassa ja on sitä kautta myös ajantasalla asiakkaalle ja tallille.

Kun ko. tuntimäärä on merkitty asiakkaalle, alkaa varauskalenteriin liitetty laskuri automaattisesti laskemaan lukua alaspäin ja tekee sen aina, kun varattu tunti on toteutunut ja ratsastettu. Jäljellä olevat maksetut kerrat näkyvät sekä asiakkaan omassa profiilissa asiakaalle että tallin Ratsukko hallinta työkalussa.

Historia tunneista tallentuu Ratsukon hallinta puolelle ja myös asiakas näkee jo ratsastetut tunnit tietyltä ajanjaksolta omassa profiilissaan kirjautuessaan varauskalenteriin.

Saako Ratsukosta historiaa käytetyistä hevosista ja kaikesta muusta, jolla talli voi kehittää omaa tomintaansa?

Kyllä saa! Kerromme mielellämme lisää tästä, ota yhteyttä meihin. Ratsukko-varauskalenteri on kehitetty alun perin työkaluksi, josta talli hyötyy ja voi kerätä statistiikkaa kehittääkseen omaa toimintaansa. Ratsukko vastaa myös vaatimuksiin, joita talliyrityksiltä vaaditaan mm. tuntihevosten tuntikirjauksista ja käytöstä.

Historiatiedot ja hevosten käyttökerrat päivitetään kerran vuorokaudessa. Ratsastajilla näkyy kolme eniten ratsastettua hevosta sekä hevosen viimeisin ratsastuskerta päivämääränä.

Tallimme on ykstyistalli, onko Ratsukko sopiva meille?

Kyllä on. Ratsukko räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan ja jos varausjärjestelmä tarvitaan vain maneesin tai kentän varauksia varten, saat meiltä Ratsukko-maneesivaraukset nimisen tuotteen.

Kun tallillamme on Ratsukko-varauskalenteri, miten vapaasti saamme muokata tuntisisältöä? Haluamme hallita sisältöä itse, ilman ylimääräisiä kuluja, onnistuuko tämä?

Kyllä onnistuu! Kun Ratsukko räätälöidään tallin käyttöön, kuuluu hintaan se, että tuntien nimet, niiden lisätiedot ja tuntien taso määritelmät tehdään tallin tavan mukaisesti eli siten, mihin asiakkaat ovat jo tottuneet. Päivän tunnit voidaan nimetä joko tunnin sisällön mukaan, ratsastajaryhmän mukaan tai juuri niin kuin talli itse haluaa. Myös tasomääritelmät tehdään niin, etteivät asiakkaat häkelly aikaisemmasta poikkeavista määritelmistä.

Talli saa itse hallinnoida täysin tuntien hallintaa, jos jo valmiina olevan tunnin nimeä pitää muokata, luoda täysin uusi tuntinimike tai lisätä lisätietoa tuntimuutoksesta jo olemassa olevan tunnin tietojen yhteyteen, pystytään nämä kaikki tekemään itsenäisesti tallin puolelta.
Kun Ratsukko otetaan käyttöön, saa talli käyttöopastuksen ja koulutuksen sen hallintaan. Jatkossa myös Ratsukko Tiimi auttaa ripeästi asiassa kuin asiassa tallia.

Jos tallin puoleta tarvitaan apua esimerkiksi kevät tai syyskauden tuntisisällön luomisessa Ratsukkoon, autamme myös kaikessa tässä ja teemme sisällöt tallin puolesta erikseen sovitusti.

Minulla on talliyrittäjänä aina kiire, en ehdi olla koko ajan katsomassa netissä kuka on tulossa tunnille. Miten Ratsukko auttaa tässä kohtaa?

Netissä ei tarvitse olla jatkuvasti tietääkseen, kuka on tulossa tunnille. Jos ajatellaan päivän varauksia ja tunteja, riittää että esimerkiksi saman päivän aamuna kirjaudutaan Ratsukon hallintapuolella ja katsotaan päiväkohtaiset tuntivaraukset sille tarkoitetusta omasta kohdasta. Samassa kohtaa voi kätevästi tehdä hevosten jaon tunnille, tallentaa jaon ja tulostaa tuntilistan hevosjaolla tallin ilmoitustaululle tai muuhun paikkaan, josta asiakkaat näkevät oman tuntinsa, oman nimen ja hänelle varautun hevosen.
Tämän kaiken saa tehtyä muutamassa minuutissa vaikka matkapuhelimella ja samalla nähdään myös, jos joku päivän tunneille tulijoista on laittanut tuntivarauksen yhteyteen lisätietoa tai esimerkiksi toiveen hevosesta.

Jos asiakas haluaa tehdä varauksen päivän vapaalle tuntipaikalle muutamia tunteja ennen tunnin alkua, muuttuu Ratsukko-varauskalenterin Varaa-painike Soita-painikkeeksi. Näin taataan tallille se, että tieto näin lähellä tehdystä varauksesta ennen tunnin alkua huomioidaan ja myös ratsu ehditään varaamaan asiakkaalle. Myös viime tipassa tehdyt tuntien peruutukset tehdään aina soittamalla, tuntia ei voi perua ratsukon kautta (talli määrittelee itse ajan, minkä puitteissa tunnin voi vielä perua Ratsukon kautta. Yleensä tämä on 2 vrk).

Ratsukko on minulle uusi varausjärjestelmä, en ole kuullut siitä aikaisemmin.

Ratsukko-varauskalenteri on vielä nuori tuote verrattuna joihinkin kilpaileviin varausjärjestelmiin. Se otettiin ensimmäisenä käyttöön Niemenpellon tallin kanssa alkuvuonna 2018. Ennen käyttöönottoa ja lanseeraamista takana on pitkä ja perusteellinen kehitystyö, joka on tehty yhdessä kokeneen ja alalla yli 20 vuotta toimineen talliyrittäjän kanssa. Ratsukko-varauskalenteri on tehty vastaamaan sekä tallin että asiakkaan tarpeita. Pääajatus on ollut se, että tallin puolelle tulee selkeää ajan säästöä kun ajatellaan tuntien varaamista, peruuttamista, tuntimuutokista tiedottamista asiakkaille – eli kaikkea sitä, mitä väkisinkin liittyy siihen, että ratsastustunnit pyörivät ongelmitta tallilla.

Ratsukko-varauskalenteri vastaa myös nykypäivän vaatimuksiin sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä, johon asiakkaat ovat tottuneet arkipäivän elämässä, varatessaan muita palveluita. Ratsastustunnit voi varata ajasta ja paikasta riippumatta, mobiilisti tai muulla päätelaitteella. Ratsukon myötä talli antaa myös asiakkaille vapauden sujuvaan ja ajasta riippumattomaan varaukseen.
Saamamme palautteen perusteella irtotuntien varaus on lisääntynyt ja moni tallien asiakas, joka on käynyt vain kerran viikossa vakiotunnillaan, on löytänyt muita sopivia tunteja muilta viikon tunneilta, joissa on vapaita paikkoja.