Ratsukon käyttö

Ratsukon käyttö

Miten luon alitunnuksen oman tunnukseni alle?

Jos perheessä on useampi ratsastaja, voit luoda pääkäyttäjätunnuksen alle myös alikäyttäjätunnuksia.
Toimi näin, jos luot alikäyttäjätunnuksen Ratsukon webversiossa https://ratsukko.fi

 • Kirjaudu sisään Ratsukkoon, valitse sivun yläreunan valikosta OMAT TIEDOT ja sen alta avautuvalta sivulta Henkilötiedot.
 • Näet omien tietojesi vieressä nyt kaksi kuvaketta, valitse niistä jälkimmäinen LUO UUSI ALITUNNUS.
  HUOM! Jokaiselle alitunnukselle tarvitaan oma sähköpostiosoite! Et siis voi käyttää omaa sähköpostiosoitetta alitunnukselle, sinun pitää luoda alitunnuksen sähköpostiosoite ensin jos sellaista ei ole. Sähköpostiosoite on jokaisen ratsastajan identifioiva tieto, ja siksi myös alitunnukselle tarvitaan oma osoite.
 • Täytä kentät sähköpostiosoite ja salasana ja paina LUO TUNNUS.
 • Käy vahvistamassa alitunnus ko. sähköpostiosoitteeseen tulleen vahvistuslinkin kautta
 • Kun olet luonut tunnuksen ja päivität sivunäkymän, pääset muokkaamaan alitunnuksen tietoja sähköpostiosoitteen alla oevan Muokkaa-linkin kautta.
 • Täytä kaikki kysytyt tiedot ja paina sitten PÄIVITÄ.

Jos luot tunnuksen mobiilisovelluksen kautta, toimi näin:

 • Kun olet kirjautunut sovellukseen, valitse näytön alareunan viimeinen kuvake (kuvake joko nimellä Profiili tai oma etunimesi).Sen alta löydät linkin ASETUKSET, ja sen alta Hallitse ratsastajia. Sivulla on LISÄÄ UUSI KÄYTTÄJÄ: Klikkaa se auki, syötä sähköpostiosoite ja salasana kahdesti ja paina Lisää käyttäjä.
 • Käy vahvistamassa alikäyttäjän tunnus ko. sähköpostiin tulleen vahvistuslinkin kautta
 • Kun olet vahvistanut alitunnuksen, kirjaudu sillä sovellukseen ja päivitä tiedot: mene näytön alareunan viimeisen kuvakkeen kautta Asetuksiin ja siellä sivulle Oma profiili. Anna kaikki pyydetyt tiedot ja Tallenna tiedot näytön yläeunan oikealla puolella olevan Tallenna-symbolin kautta.
 • Liitä alitunnus myös talliin
 • HUOMIOITHAN, että voit varata alitunnuksella tunteja päätunnuksella, mutta varatut tunnin näet sekä pääset perumaan niitä, kun kirjaudut alitunnuksena sovellukseen.
  Jos haluat nähdä sekä päätunnuksen että alitunnuksen kaikki varaukset ja hallinnoida niitä päätunnuksella, kirjaudu selainversioon osoitteessa ratsukko.fi

Miksi minulta kysytään erilaisia tietoja nimeni ja yhteystietojeni lisäksi?

Kun olet luonut itsellesi käyttäjätunnuksen, täytäthän myös kaikki kysytyt tiedot omassa profiilissasi.

 • Nimi, osoite ja puhelinnumerotiedot sekä lähiomainen kysytään siksi, että tallilla on tarvittavat ja ajantasalla olevat yhteytiedot kaikista asiakkaista. Ratsukko on ratsastuskoulullesi tärkeä digitaalinen yhteystietojen säilyttämispaikka.
 • Pituus ja painotietoja kysytään sen vuoksi, että kaikille ratsastajille osataan jakaa sopiva hevonen ratsastustunneille. Tilanteessa, jossa esimerkiksi uusi opettaja jakaa hevosia, ei hän ennestään tunne tallin asiakkaita eikä ratsastajan nimi tai ikä kerro riittävästi, millainen poni tai hevonen on sopiva ratsastajalle.
  Myös uuden asiakkaan luodessa tunnukset Ratsukkoon ja varatessa ratsastustunnin, on tallin helpompaa jakaa hevonen ratsastajalle, kun kaikki tarvittavat tiedot on täytetty ratsastajan pfoliiliin.

Kaikki tiedot, jotka ratsastaja tallentaa Ratsukkoon, ovat ainoastaan tallin käytössä. Mitään ylimääräistä, asiakkaiden omaan ratsastukseen liittymätöntä ei kysytä tai pyydetä täyttämään omaan profiiliin.

Miten löydän tallini tunnit MyRatsukko-sovelluksesta?

Katso alta ohje tallisi tuntien etsimiseen MyRatsukko mobiilisovelluksessa.

Suurenna ohjeet