Ratsukon selainversion käyttö

Ratsukon selainversion käyttö

Näin käytät Ratsukon selainversiota käyttö osoitteessa ratsukko.fi

Tunnuksen luominen

Ensimmäiseksi, luo itsellesi tunnus osoitteessa ratsukko.fi

 • Valitse LUO TUNNUS
 • Syötä sähköpostiosoite, josta tulee käyttäjätunnuksesi, sekä salasana ja paina LUO TUNNUS
 • Käy vahvistamassa käyttäjätunnus antamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetyn vahvistuslinkin kautta. HUOM! Vahvistuslinkki on voimassa 7 vrk, tee siis vahvistus ennen linkin vanhenemista
 • Kun olet vahvistanut käyttäjätunnuksesi, kirjaudu sisään sovellukseen

Kun kirjaudut sisään vahvistettuasi käyttäjätunnuksen, tee seuraavat asiat

 • Liity talliin: kun kirjaudut ensimmäistä kertaa sisään, on etusivulla kohta Eikö sinulla ole vielä tallia ja sen alla tallihaku. Kirjoita siihen kotitallisi nimi ja paina Etsi. Kun saat hakutuloksiin oikean tallin näkyviin, paina LIITY TALLIIN. Kun olet liittynyt talliin ja päivittänyt omat tietosi, näkee talli sinut ratsastajanaan.
 • Päivitä omat tietosi: pääset omiin tietoihisi valikon Omat tiedot-linkin kautta: klikkaa linkkiä, saat näkyviin valikon jossa on HENKILÖTIEDOT. Klikkaa sivu auki, valitse MUOKKAA ja anna kaikki kysytyt tiedot ja paina PÄIVITÄ.
 • Luo tarvittaessa alitunnukset oman käyttäjätunnuksen alle: samalla sivulla. HENKILÖTIEDOT, on painike LUO UUSI ALITUNNUS. Klikkaa sivu auki ja anna alitunnuksen sähköpostiosoite ja salasana, sen jälkeen paina LUO TUNNUS.
  Käy vahvistamassa alikäyttäjän tunnus sille antamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetyn vahvistuslinkin kautta, samalla tavalla kuin vahvistit oman tunnuksesi.
  Kirjaudu alitunnuksella vahvistuksen jälkeen sisään Ratsukkoon , liity alitunnuksella talliin ja päivitä alitunnuksen tiedot sivulla HENKILÖTIEDOT.

  HUOM!
  Et voi käyttää alitunnukselle omaa sähköpostiosoitettasi! Jokaisella käyttäjällä tulee olla oma sähköpostiosoite käyttäjätunnuksenaan.

Tuntien varaaminen

Kun olet liittynyt kotitalliisi, pääset varaamaan tunteja alla olevilla ohjeilla.
Jos olet kausiratsastaja tai ratsastat tuntejasi sarjakortilla, valitse ensin itsellesi oikeanlainen ratsastuskortti tallillesi:

 • Mene oman tallisi sivulle ja valitse sivu TUOTTEET.
 • Mene oikeanlaisen ratsastuskortin kohdalle ja klikkaa VALITSE. Jos sinulla on alitunnuksia oman tunnuksesi alla, valitse kohdassa Ratsastaja se ratsastaja, kenelle olet ostamassa korttia.
  Katso, että kaikki muut tiedot ovat oikein ja sen jälkeen valitse maksutapa.
 • Jos tallisi laskuttaa vielä kevätkauden tunnit sinulta, näet maksutavoissa vain Käteinen tai liikuntasetelit. Valitse Käteinen ja VAHVISTA MAKSU.
  Saat joko tallisi kautta laskun tuttuun tapaan tai maksat ratsastuskortin suoraan tallisi tilille. Tallisi on tiedottanut kaikkia ratsastajia siitä, miten ratsastuskortit maksetaan.

Kun sinulla on oikeanlainen ratsastuskortti ostettuna, varaa tunnit ja käytä korttia varausten maksutapana:

 • Mene Tallini-linkin kautta kotitallisi sivulle: valitse kalenterista tunti, jonka haluat varata
 • Voit rajata tuntihakua eri ominaisuuksien perusteella, jota näkyvät sivulla
  Kun olet sen löytänyt tunnin, jonka haluat varata, paina VARAA.
 • Jos tunnuksesi alla on myös alitunnuksia, valitse se ratsastaja, kenelle tunti varataan kohdassa Ratsastaja.
  Jos varaat enemmän kuin yhden tunnin ko. tuntia, syötä kerrat-kenttään se määrä tunteja, miten paljon haluat niitä varata, esimerkiksi kaikki kauden tunnit samaa tuntia, 10 kertaa tai muu haluamasi määrä.
  Voit myös kirjoittaa lisätiedon varaukselle kenttään Lisätietoa varaukseen. Paina VARAA TUNTI.
 • Kun ratsastajalle, jolle olet nyt varaamassa tunteja, on ostettu ratsastuskortti, tulee se näkyviin, kun olet vahvistamassa varausta, kohdassa Valitse maksutapa.
  Valitse kortti maksutavaksi ja paina VAHVISTA MAKSU.
  HUOM! Jos olet varaamassa suuremman määrän tunteja, kuin ostetulla kortilla niitä on, ei kortti tule näkyviin.
  Jos olet jo varannut korttisi tai korttiesi tuntimäärän verran tunteja, ei myöskään silloin kortti tule näkyviin uusia tunteja varatessasi.

Varattuasi tunnit, näet ne OMAT TIEDOT, Varaukseni alla.

Tuntivarausten peruminen

Mene OMAT TIEDOT-sivulla Varaukseni välilehdelle. Kun haluat perua jo varatun tunnin

 • Mene tunneissa sen tunnin kohdalle, jonka haluat perua
 • Paina tunnin kohdalla rastia, saat esille valikon, jonka kautta voit perua joko tämän kyseisen tunnin tai kaikki saman viikkotunnin varaukset.
 • Huomioithan, että voit tehdä tuntiperuutuksen tallin peruutussääntöjen puitteissa: mikäli tunnin peruutus ei onnistu, olet perumassa tuntia myöhemmin kuin tallin ehto on. Tällaisessa tapauksessa, ole yhteydessä talliin ja ilmoita että haluat perua tunnin.
  Jos et peru tuntia, veloitetaan se tallin sääntöjen mukaisesti ratsastuskortiltasi etkä voi varata rästituntia sen tilalle.

Varaukseni-sivulla voit myös lähettää tallille lisätiedon liittyen varaamiisi tunteihin. Saat lisätietokentän näkyviin tunnin kohdalta, Muokkaa-kuvakkeen kautta.